Ψυχολόγος, ψυχοθεραπεύτρια, συγγραφέας
Μέλος του Συνδέσμου Ψυχολόγων Κύπρου
Αρ. Επαγγελματικής άδειας: 24/677 (Ελληνική Δημοκρατία, Ε. Ε.)
Ατομική και οικογενειακή θεραπεία, συμβουλευτική σε θέματα ερωτικών σχέσεων, προσωπική ανάπτυξη.

Βιογραφικό

Η Θέκλα Πετρίδου γεννήθηκε στην Πάφο στις 4 Μαΐου 1975.
Είναι γνωστή στην κυπριακή κοινωνία τόσο από την επαγγελματική της δράση και τη συμμετοχή της στα Μ.Μ.Ε., όσο και από τη συγγραφή, και την εθελοντική - ακτιβιστική της δράση, με έμφαση στα δικαιώματα των ευπαθών κοινωνικών ομάδων.
Είναι Ψυχολόγος Κλινικού και Κοινωνικού Τομέα, απόφοιτος Α.Π.θ., μέλος του Συνδέσμου Ψυχολόγων Κύπρου. Είναι επίσης εγγεγραμμένη στο μητρώο πτυχιούχων ψυχολόγων Κύπρου. Κατέχει επαγγελματική άδεια ψυχολόγου με τον αριθμό 24/6677. Η επαγγελματική της άδεια εκδόθηκε από την Ελληνική Δημοκρατία και με βάση την οδηγία 2005/36/ΕΚ τα επαγγελματικά της προσόντα  τυγχάνουν αναγνώρισης σε όλη την επικράτεια της Ευρωπαϊκής Ένωσης. 
Μετά το πέρας των σπουδών της, εκπαιδεύτηκε σε διάφορες άλλες ψυχοθεραπευτικές μεθόδους. Συνεχίζει μέχρι σήμερα να συμμετέχει σε εκπαιδευτικά σεμινάρια σε νέες ψυχοθεραπευτικές μεθόδους. Πιστεύει στην πλατιά ακαδημαϊκή και πρακτική μόρφωση των ψυχολόγων και  ψυχοθεραπευτών και στη διά βίου εκπαίδευσή τους. Από τον Οκτώβριο του 1997 διατηρεί ιδιωτικό γραφείο ψυχολόγου, όπου προσφέρει υπηρεσίες ατομικής και οικογενειακής ψυχοθεραπείας, καθώς και ψυχοθεραπείας ομάδων.
Από το 1997 μέχρι σήμερα έχει δώσει δεκάδες διαλέξεις σε συνδέσμους γονέων δημοτικών σχολείων και σχολείων Μέσης εκπαίδευσης σε όλες τις επαρχίες της Κύπρου, καθώς και για την Ομοσπονδία Γονέων Δημοτικών Σχολείων Λευκωσίας και τη Σχολή Γονέων του Υπουργείου Παιδείας και Πολιτισμού. Επίσης έδωσε δεκάδες διαλέξεις σε γυμνάσια και λύκεια με θέματα σεξουαλικής και συναισθηματικής αγωγής, κατόπιν προσκλήσεων συνδέσμων γονέων και σχολείων.

Αρθρογραφεί τακτικά σε κυπριακές εφημερίδες και περιοδικά. Από το 1997 λαμβάνει μέρος τακτικά σε τηλεοπτικές και ραδιοφωνικές εκπομπές ως ψυχολόγος.

Έχει ιδιαίτερο κλινικό και συγγραφικό ενδιαφέρον σε θέματα ερωτικών σχέσεων, γάμου και ανατροφής παιδιών. Το 2005 εξέδωσε το πρώτο της βιβλίο με τίτλο:
«Η ανατομία μιας γυναίκας» από τις εκδόσεις Power Publishing.


Το Δεκέμβριο του 2011 εξέδωσε το δεύτερο της βιβλίο με τίτλο: "Και οι άνδρες έχουν ψυχή, οι δυνάμεις και αδυναμίες του "ισχυρού"φύλου" από την Φυλλίς Εκδοτική.

Τον Νοέμβριο του 2017 εκδόθηκε από τις εκδόσεις Ψυχογιός το τρίτο της βιβλίο με τίτλο: "Χαρούμενη μαμά = χαρούμενα παιδιά"

Η Θέκλα ζει και εργάζεται στη Λευκωσία. Είναι μονογονιός και έχει δύο παιδιά. Το Λάζαρο, 21 χρόνων, και την Κυριακή, 18 χρόνων.

Η συμμετοχή μου σε τηλεοπτικές και ραδιοφωνικές εκπομπές...

Η σχέση μου με το ραδιόφωνο και την τηλεόραση ξεκίνησε από μαθήτρια. Δεν ήμουν ραδιοφωνική παραγωγός σε τοπικούς ραδιοφωνικούς σταθμούς στην Πάφο όπου μεγάλωσα, όπως ήταν κάποιοι συμμαθητές μου, συμμετείχα όμως σε ραδιοφωνικές εκπομπές ως εκπρόσωπος του σχολείου μου.

Στην Τρίτη λυκείου εκπροσώπησα το σχολείο μου στην εκπομπή του Αχιλλέα Γραμματικόπουλου στο Ρικ. Πρέπει να ήταν το 1992 ή το 1993.

Όσο καιρό ήμουν στην Θεσσαλονίκη, ως φοιτήτρια επίσης συμμετείχα σε ραδιοφωνικές και τηλεοπτικές εκπομπές είτε με την ιδιότητα της φοιτήτριας ψυχολογίας  είτε της κύπριας φοιτήτριας.

Μετά την επάνοδο μου στην Κύπρο από τις σπουδές μου, ξεκίνησαν οι προσκλήσεις για ομιλίες σε συνδέσμους γονέων, σχολεία, οργανωμένα σύνολα, η συμμετοχή σε τοπικές ραδιοφωνικές και τηλεοπτικές εκπομπές στην Πάφο.

Η πρώτη εκπομπή στην οποία ήμουν τακτικός συνεργάτης ήταν ένα καθημερινό απογευματινό μαγκαζίνο του Μάκη Αντωνόπουλου στο TV Ωμέγα στην Πάφο. Η συνεργασία μου με το τοπικό κανάλι της Πάφου διάρκεσε περίπου 4 χρόνια.
Το 2002, εν τω μέσω ενός επώδυνου διαζυγίου, αποχώρησα οικειοθελώς από την ραδιοφωνική και τηλεοπτική προβολή και εστιάστηκα στο να γλείψω τις πληγές μου, να ξαναβρώ τον εαυτό μου, να ησυχάσω.
Το 2004 και κάτοικος Λευκωσίας πια, μετά την συνειδητή μου απόφαση να παραιτηθώ από το δημόσιο, ήμουν διορισμένη στην ειδική εκπαίδευση, έρχεται η πρόταση για την συμμετοχή μου στο πρωινό του Αντένα Κύπρου με την Γεωργία Αχιλλέως, με την οποία συνεργαστήκαμε άψογα μέχρι και το τέλος της εκπομπής.
Το 2005 με ζήτησαν να πάω στην εκπομπή Τολμώ στο Σίγμα, της κ. Ελίτας Μιχαηλίδου, την εκπομπή με την μεγαλύτερη τηλεθέαση ως τότε στην Κύπρο. Τον Μάιο του 2006 αποχώρησα οικειοθελώς από την εκπομπή, επειδή κουράστηκα από τη συνεχή προβολή και λόγω του αδόκητου θανάτου της ξαδελφούλας μου τον Γενάρη του 2006 σε αυτοκινητικό. ʼντεξα 4 μήνες μετά το θάνατό της να παρουσιάζομαι στην εκπομπή επειδή είχα συμφωνία, δεν άντεξα όμως και σταμάτησα τον Μάιο, ήδη είχα αρρωστήσει σωματικά από το πένθος που απωθούσα μέσα μου και δεν είχα τον χρόνο να το εκφράσω.

Τον Σεπτέμβριο του 2006, προσκλήθηκα στο Ρικ για να συμμετέχω κυρίως στο πρωινό του σταθμού, αλλά και σε πολλές άλλες εκπομπές ως ψυχολόγος. Παράλληλα συνεργάστηκα με τον αγαπημένο Μίκη Κασάπη στο Τρίτο πρόγραμμα ραδιοφώνου του Ρικ, την Έλενα Χαραλάμπους στο πρώτο πρόγραμμα, την Γιάννα Λευκάτη στις μεταμεσονύχτιες εκπομπές της. Επίσης εκείνη την περίοδο συμμετείχα σε εκπομπές του
Plus Tv, σε σχολιασμό ειδήσεων στο δελτίο του Mega, και σε τακτικές εκπομπές στο Fred Tv με την Βασιλεία Επιφανίου, τις οποίες ψάχνω ακόμη να τις μετατρέψω από Beta σε μορφή που να ανεβαίνει στο Youtube, επειδή ήταν πολύ καλές και είχαν εξαιρετική απήχηση στην Λευκωσία όπου εξέπεμπε το κανάλι του πανεπιστημίου Frederick. Και στο Capital και στο Extra προσκλήθηκα αρκετές φορές για συμμετοχή σε εκπομπές τους. Συμμετείχα επίσης ως ψυχολόγος σε ραδιοφωνικές εκπομπές εκτός από το Ρικ και στο ʼστρα και στον Λόγο και σε διάφορους άλλους ραδιοφωνικούς σταθμούς.
Μου άρεσε, μου αρέσει η επικοινωνία με το κοινό, με τον κόσμο. Είναι όμως εξαιρετικά κουραστική. Για έναν άνθρωπο που δεν είναι βιοπορισμός του η τηλεόραση και το ραδιόφωνο, η ξεκούραση και η αποχή είναι απαραίτητη.
Τον Νοέμβριο του 2010 αποχώρησα οικειοθελώς από την πρωινή εκπομπή του Ρικ και συνέχισα να συμμετέχω σε ραδιοφωνικές και άλλες τηλεοπτικές εκπομπές σε πιο αραιή συχνότητα. Η Κατερίνα Μηλιώτη, ο Στέφανος Φαρμακάς, η Βίβιαν Κανάρη, η Έλενα Ευσταθίου, ο Χριστόδουλος Χριστοδούλου, και άλλοι παρουσιαστές του Ρικ, με τίμησαν πολλές φορές με προσκλήσεις στις τηλεοπτικές τους εκπομπές. Το ίδιο και ο Χρίστος Χριστοδούλου με την Στέλλα του στην εκπομπή Σουβλάκι με σούσι στο Μέγκα το 2010, αυτοί οι άνθρωποι σαφώς με τίμησαν. Εκείνη την εποχή, πρέπει να ήταν τα Χριστούγεννα του 2010 με είχαν επίσημη καλεσμένη και στα τηλεοπτικά ρεβεγιόν του σταθμού, το θυμάμαι ακόμη σαν να ήταν χθες, το φαγητό στο Χίλτον και το πολύωρο γύρισμα.
Το 2011 για 6 μήνες, άφησα στην άκρη την δουλειά μου ως ψυχολόγος και την ιδιότητα μου αυτή και αποφάσισα να ασχοληθώ με την πολιτική. Ένα πρότζεκτ, το οποίο κατέληξε σε παταγώδη αποτυχία. Καθ όλους εκείνους τους 6 μήνες παρουσιάστηκα σε όλα τα κανάλια σε διάφορες εκπομπές, τις οποίες δεν θυμάμαι για να απαριθμήσω. Για ένα χρόνο μετά τις εκλογές όμως, ούτε εγώ ήθελα να βγαίνω στις τηλεοράσεις και ούτε με καλούσαν κι όλα, λόγω και του ότι αντιτάχθηκα έντονα στο παλαιοκομματικό κατεστημένο και πριν και μετά το Μαρί.
Από τις αρχές του 2012, μέχρι και τον αδόκητο χαμό της στο τέλος του χρόνου που μας πέρασε, είχα την μεγάλη τιμή να με φιλοξενεί τακτικά και αρχοντικά στο Ράδιο Πρώτο η αγαπημένη Γιάννα Λοϊζίδου. Ψυχή. ʼνθρωπος με Α κεφαλαίο, την έκλαψα σαν αδελφή μου, όταν έφυγε πέρσι τα Χριστούγεννα πικραμένη από αυτά που ξέρει εκείνη, ξέρει, ο άνθρωπος που είχε την ραδιοφωνική εκπομπή με την μεγαλύτερη απήχηση δεχόταν πόλεμο.... Αχ, Γιάννα μου, αγάπη μου....
Την ʼνοιξη του 2012, μετά από μια λυτρωτική αποχή από τα φώτα της τηλεόρασης, οι ραδιοφωνικές εκπομπές συνεχίζονταν με την ίδια αγάπη, ο Δημήτρης Σούγλης και η Κατερίνα Αγαπητού με προσκαλούν στην εκπομπή τους Νέα Μέρα στο
Mega. Εκεί ένιωσα σαν στο σπίτι μου. Ένιωθα αγάπη, αποδοχή, ειλικρίνεια, ανθρώπινη επαφή, ανυπόκριτη, ουσιαστική συνεργασία, τα ίδια βλέμματα και μπροστά και πίσω από τις κάμερες.
Περάσαμε όμορφα, οικογενειακά, για όσο κράτησε η εκπομπή. Δυστυχώς, λόγω οικονομικής κρίσης, κόπηκε η εκπομπή Νέα Μέρα, ενώ έκανε νούμερα τηλεθέασης μέχρι και 50%. Στενοχωρήθηκα πολύ. Επειδή ήταν η πρώτη φορά που οι κάμερες δεν με κούραζαν καθόλου. Στενοχωρήθηκα φυσικά και για την Κατερίνα και τον Δημήτρη, που με τίποτα δεν τους άξιζε να πέσουν πάνω στο γύρισμα της κρίσης και να κοπεί μια εκπομπή που πετούσε από όλες τις απόψεις.
Το πρωινό του Μέγκα κόπηκε το Μάιο, λίγο πριν το τέλος της περσινής σεζόν. Μετά τις διακοπές του καλοκαιριού, και αφού ξεκίνησε η εκπομπή Έχουμε και Λέμε, κλήθηκα να συμμετέχω ως συνεργης. Η συνεργασία αυτή κράτησε 6 εβδομάδες.

 

Από την 1η Δεκεμβρίου 2013 μέχρι τον Μάιο του 2014 παρουσίαζα  στο τηλεοπτικό κανάλι Capital, την εκπομπή Πέστα Θέκλα με τον Σωτήρη Παπαδόπουλο, κάθε Κυριακή.

Από την 1η Δεκεβρίου 2014 μπορείτε να δείτε την διαδικτυακή εκπομπή LikeΘέκλα από το κανάλι μου στο Youtube

Από τις 12 Μαρτίου 2018 παρουσιάζω καθημερινά την εκπομπή "Θέκλα Μιλάμε Ανοιχτά" από την τηλεόραση του Σίγμα.
Μοιράσου το!

Ελάτε
σε επαφή


Πατήστε Like στη σελίδα μου στο Facebook


Πατήστε Like στη σελίδα της εκπομπής


Γνωστοποιήστε
την ιστοσελίδα μου