Ψυχολόγος, ψυχοθεραπεύτρια, συγγραφέας
Μέλος του Συνδέσμου Ψυχολόγων Κύπρου
Αρ. Επαγγελματικής άδειας: 24/677 (Ελληνική Δημοκρατία, Ε. Ε.)
Ατομική και οικογενειακή θεραπεία, συμβουλευτική σε θέματα ερωτικών σχέσεων, προσωπική ανάπτυξη.

O άντρας μου έχει παράλληλο δεσμό!

13-06-11

«Αγαπητή Θέκλα,
Αντιμετωπίζω ένα σοβαρό συζυγικό πρόβλημα. Είμαι 37 χρονών, παντρεμένη εδώ και 12 χρόνια με 3 παιδιά. Δεν μπορώ να πω πως αντιμετωπίσαμε κανένα σοβαρό οικονομικό ή πρόβλημα στη σχέση μας με το σύζυγό μου μέχρι τώρα. Νόμιζα πως τα είχα όλα στη ζωή μου. Και οικονομική άνεση και καλό σύζυγο και 3 πανέμορφα μωρά. Εδώ και 1 εβδομάδα όμως, έμαθα με τυχαίο τρόπο, μέσω του κινητού του, ότι ο άντρας μου έχει έναν παράλληλο δεσμό εδώ και 2 χρόνια. Στην αρχή προσπάθησε να το αρνηθεί, αλλά μετά αναγκάστηκε να το παραδεχθεί, λόγω των στοιχείων που έχω στα χέρια μου. Δεν ξέρω τι να κάνω. Λέει πως είναι ερωτευμένος με αυτή την κοπέλα και θέλει να χωρίσουμε. Τώρα βγάζει ένα σωρό παράπονα για μένα, τα οποία ποτέ πριν δεν είχε. Είμαι σε τρομερό αδιέξοδο. Από τη μια στιγμή στην άλλη ο γάμος μου καταρρέει. Υπάρχει περίπτωση να είναι ενθουσιασμός η σχέση του και να επανέλθει;»

Απάντηση:
Φίλη μου, δυστυχώς γιορτάρες μέρες ήρθες αντιμέτωπη με πολλές σκληρές αλήθειες. Η παραμυθένια εικόνα που είχες για τη ζωή σου φαίνεται πως κατέρρευσε εν μια νυκτί. Τι να σου πω; Δεν είμαι σε θέση να ξέρω τα συναισθήματα και το ποιόν της εξωσυζυγικής σχέσης του «καλού συζύγου» σου. Αυτό που μπορώ σίγουρα να πω είναι πως η ποιότητα της δικής σας σχέσης δεν είναι καλή και πως χωλαίνετε στην επικοινωνία. Τελικά η οικονομική άνεση και η εξωτερική ομορφιά, ακόμα και η απόκτηση 3 παιδιών, δεν είναι επαρκή μέσα για την εξασφάλιση της ευτυχίας. Φαίνεται πως η δική σας σχέση δεν έχει τα απαραίτητα θεμέλια για να επιβιώσει στους όποιους πειρασμούς και προκλήσεις.
Τι να κάνεις τώρα εσύ; Εγώ θα σε ρωτήσω, πώς νιώθεις; Δεν αναφέρεις καθόλου αν νιώθεις θυμό, εγκατάλειψη, φόβο. Θα έλεγα να εστιασθείς στα δικά σου συναισθήματα, και όχι στην ανάλυση της σχέσης του και να απαιτήσεις να έχετε μια συζήτηση εκ βάθους για τα πραγματικά προβλήματα της σχέσης σας. Ένας οικογενειακός ψυχολόγος ή ένας σύμβουλος γάμου θα σας είναι περισσότερο από απαραίτητος.

 

 Περισσότερα Γράμματα
Μοιράσου το!

Ελάτε
σε επαφή


Πατήστε Like στη σελίδα μου στο Facebook


Πατήστε Like στη σελίδα της εκπομπής


Γνωστοποιήστε
την ιστοσελίδα μου