Ψυχολόγος, ψυχοθεραπεύτρια, συγγραφέας
Μέλος του Συνδέσμου Ψυχολόγων Κύπρου
Αρ. Επαγγελματικής άδειας: 24/677 (Ελληνική Δημοκρατία, Ε. Ε.)
Ατομική και οικογενειακή θεραπεία, συμβουλευτική σε θέματα ερωτικών σχέσεων, προσωπική ανάπτυξη.

Κουρασμένες σύζυγοι και μαμάδες

--

« Αγαπητή Θέκλα, είμαι μια τακτική αναγνώστρια της στήλης σου. Συγχαρητήρια για τις απαντήσεις που δίνεις στα προβλήματα των αναγνωστών! Νομίζω πως είναι προσωπικές και δίνουν λύσεις. Δεν σχολιάζεις απλά τα προβλήματά τους.
Εγώ δεν έχω κάποιο σοβαρό πρόβλημα. Απλά θέλω να πω πως είμαι κι εγώ μια νεαρή μητέρα με 2 παιδιά, εργαζόμενη, μητέρα, σύζυγος , νοικοκυρά. Όλη μέρα τρέχω και νιώθω πως έχω ελάχιστο αν όχι καθόλου χρόνο για τον εαυτό μου και τη σχέση μου με το σύζυγό μου. Όπως την κοπέλα που έγραφε σε προηγούμενο περιοδικό. Θέλω απλά να εκφράσω τη συμπαράστασή μου και να τις πω πως δεν είναι η μόνη που βασανίζεται.»

Απάντηση:
«Αγαπητή φίλη, ευχαριστώ για τα καλά σου λόγια. Ο στόχος μου βέβαια δεν είναι να δίνω από μακριά λύσεις στα προβλήματα των αναγνωστών. Αναφέρω απλά κάποιες εισηγήσεις για πιθανές κατευθύνσεις που μπορούν να ακολουθήσουν ώστε να επιτύχουν μόνοι τους μια αυθεντική λύση των προβλημάτων τους. Πιστεύω πως δεν είναι σωστό ο ψυχολόγος να επιβάλλει και να υποβάλλει λύσεις, δεν είναι θεός και δεν είναι παντογνώστης. Έχει απλά κάποιες εξειδικευμένες γνώσεις και περισσότερη εμπειρία από τους ανθρώπους που τον συμβουλεύονται.
Τώρα, από τη μια χαίρομαι για τη συμπαράσταση που προσφέρεις με το γράμμα σου στις υπόλοιπες ταλαιπωρημένες γυναίκες, μητέρες, εργαζόμενες, συζύγους και νοικοκυρές. Από την άλλη λυπούμαι που δεν έχεις καθόλου χρόνο για τον εαυτό σου και τη σχέση σου. Χωρίς να θέλω να σου δώσω λύση () νομίζω πως αν προσπαθούσες να επιβάλεις στον εαυτό σου τουλάχιστον μια ώρα χαλάρωσης την ημέρα, χωρίς δουλειές, μωρά και ευθύνες, ίσως το βράδυ μετά που θα κοιμηθούν τα μωρά, ή το πρωί πριν ξυπνήσουν, αυτό θα σου έδινε πολύ ενέργεια και ισορροπία. Δοκίμασέ το. Αν το αποφασίσεις θα βρεις τον τρόπο!»

 Περισσότερα Γράμματα
Μοιράσου το!

Ελάτε
σε επαφή


Πατήστε Like στη σελίδα μου στο Facebook


Πατήστε Like στη σελίδα της εκπομπής


Γνωστοποιήστε
την ιστοσελίδα μου