Ψυχολόγος, ψυχοθεραπεύτρια, συγγραφέας
Μέλος του Συνδέσμου Ψυχολόγων Κύπρου
Αρ. Επαγγελματικής άδειας: 24/677 (Ελληνική Δημοκρατία, Ε. Ε.)
Ατομική και οικογενειακή θεραπεία, συμβουλευτική σε θέματα ερωτικών σχέσεων, προσωπική ανάπτυξη.

Δεσμός παυσίπονο, rebound relationship

14-06-11

« αγαπητή Θέκλα, είμαι 21 χρονών.
Είχα δεσμό με κάποιον 1,5 χρόνων χωρίς να ολοκληρώσουμε... εγώ δεν ήθελα...Μια μέρα ξαφνικά με παίρνει τηλέφωνο και μου λέει να χωρίσουμε και ότι με αγαπά κτλπ. Λίγες μέρες μετά που συνεχίζαμε να μιλούμε μέσω τηλεφώνου μου είπε πως είχε πρόβλημα υγείας και θα πάει εξωτερικό...και ότι περιμένει αποτελέσματα... Εγώ δε δημιούργησα δεσμό με κάποιον επειδή περίπμενα από τον πρώην... Τελευταίως έμαθα από συγγενικό του πρόσωπο ότι βγαίνει με κάποιαν άλλη και ότι είναι μια χαρά σε θέματα υγείας... ΄Εγινα χάλια, έπαθα νευρικό, φώναξα αρκετά...ήθελα να αυτοκτονήσω... Τελευταίως όμως δημιούργησα δεσμό με κάποιον άλλον...Μου αρέσει... και είμαι ο.κ. Είναι φυσιολογικό όμως αυτό; Από τη μια να θέλεις να αυτοκτονήσεις και από την άλλη να ξεχνάς τα όσα έγιναν;
«star21"

απάντηση:
αγαπητή φίλη, με το νέο δεσμό που δημιούργησες βοηθήθηκες να ξεπεράσεις τον πόνο του χωρισμού και της αδικίας. Ο πρώην φίλος σου φέρθηκε πολύ ανώριμα. ΄Επρεπε να έχει τα κότσια να σου πει στα ίσα πως χωρίζει από εσένα και για ποιο λόγο. Τέτοια συμπεριφορά δημιουργεί εκτός από απορίες και μεγάλο τραύμα σ'αυτόν που νιώθει ότι τον κοροίδεψαν και τον εξαπάτησαν.
Η λύση ενός δεσμού - παυσίπονου δεν είναι η άριστη για να ξεπεράσεις τον πόνο σου. Δε σου λέω να χωρίσεις από το νέο σου φίλο, αλλά να είσαι προσεκτική και ξεκάθαρη μαζί του. ΄Ισως έτσι να μην πληγωθείς ξανά και να μπορέσεις με τον χρόνο να ξεπεράσεις τον πόνο σου.

 

 Περισσότερα Γράμματα
Μοιράσου το!

Ελάτε
σε επαφή


Πατήστε Like στη σελίδα μου στο Facebook


Πατήστε Like στη σελίδα της εκπομπής


Γνωστοποιήστε
την ιστοσελίδα μου