Ψυχολόγος, ψυχοθεραπεύτρια, συγγραφέας
Μέλος του Συνδέσμου Ψυχολόγων Κύπρου
Αρ. Επαγγελματικής άδειας: 24/677 (Ελληνική Δημοκρατία, Ε. Ε.)
Ατομική και οικογενειακή θεραπεία, συμβουλευτική σε θέματα ερωτικών σχέσεων, προσωπική ανάπτυξη.

Είμαι ομοφυλόφιλος;

14-06-11

«Έιμαι 17 χρόνων σήμερα και από τα 13 μου άρχισα να πιστεύω πως έιμαι ομοφυλόφιλος ή έστω αμφισεξουαλικός. Με ''ερεθίζουν'' κάποια αγόρια αλλά πότε δεν ετυχε να ερωτευτώ κάποιο αγόρι σε αντίθεση με 2 φορές που ερωτεύτηκα παράφορα 2 κορίτσια αλλά δεν προχώρησα με καμία επειδή πίστευα πως είμαι γκέι. Το όλο σκηνικό δεν μου αρέσει καθόλου. Δεν θέλω να έιμαι γκέι. Βλέπω τους φίλους μου με τα κορίτσια τους και τους ζηλεύω. Αηδιάζω με τον εαυτό μου όταν το σκέφτομαι. Αυτό που θα ήθελα από εσάς είναι να μου πείτε εάν υπάρχει πιθανότητα να αλλάξω το σκηνικό αυτό ή εάν είναι πλέον αργά. Σας ευχαριστώ εκ των προτέρων.» Z.M.L.

Απάντηση:
Δύσκολο το θέμα σου φίλε μου. Για αρχή να σου πω πως είσαι ακόμα στην εφηβεία μια ηλικία στην οποία πειραματιζόμαστε με τα αισθήματα και τις προτιμήσεις μας. Είναι μια μεταβατική ηλικία και τίποτε δεν είναι σταθερό. Γι'αυτό δεν μπορούμε να πάρουμε σοβαρές και βιαστικές αποφάσεις για τον εαυτό μας και την μελλοντική μας πορεία, σε οποιονδήποτε τομέα και στον ερωτικό. ΄Αρα οποιοδήποτε σκηνικό, μπορεί να αλλάξει. Δεν είναι αργά στα δεκαεφτά.

Το γεγονός πως δεν έχεις ερωτευτεί αγόρι, αλλά κορίτσια μέχρι τώρα δείχνει πως δεν είναι σίγουρο πως είσαι ομοφυλόφιλος. Λες πως αηδιάζεις με τον εαυτό σου όταν σκέφτεσαι αυτή την πιθανότητα. Γιατί; Η κοινωνία είναι αυτή που μας μαθαίνει πως είναι αηδιαστικό να έχουμε άλλo προσανατολισμό στο σεξ. Είναι κι αυτός ένας τρόπος ζωής, που έχει πραγματικά μεγάλη δυσκολία κοινωνική να τον ζει κάποιος στην Κύπρο.
Θα σε συμβούλευα να επισκεφτείς έναν ψυχολόγο να σε βοηθήσει να ξεκαθαρίσεις τι σου συμβαίνει. Να ηρεμήσεις και να απαλλαχθείς τις φοβίες σου περί ομοφυλοφιλίας ή να αποδεχθείς τον εαυτό σου αν όντως είσαι ομοφυλόφιλος και έχεις γεννηθεί έτσι.

 Περισσότερα Γράμματα
Μοιράσου το!

Ελάτε
σε επαφή


Πατήστε Like στη σελίδα μου στο Facebook


Πατήστε Like στη σελίδα της εκπομπής


Γνωστοποιήστε
την ιστοσελίδα μου